mäso
Zdroj: Vedelisteze.sk
Lajfhek, Recepty

Takto jednoducho odstrániš šľachy z kuracieho mäsa za 5 sekúnd! Budeš ľutovať, že tento trik si nepoznal skôr!

Kuracie mäso je jedno z najjednoduchšie pripraviteľných pokrmov, taktiež obsahuje veľa bielkovín a malo mastných častí. Možno práve preto je tak obľúbené pri príprave pokrmov v našich domácnostiach.

Čo však nemá asi nikto z nás rád sú šľachy, ktoré sa v tomto mäse nachádzajú. Ich vyrezávanie nám môže zabrať veľa času aj úsilia. Pri takomto vyrezávaní často odstránime aj dosť veľkú časť mäsa, ktorá je vhodná na zjedenie. No keď ich neodstránime po uvarení ostanú ťažko žuvateľné kvôli svojej textúre a môžu ovplyvniť pôžitok z jedenie pokrmu. Ako teda odstrániť šľachy, rýchlo a efektívne?

Šľachy v kuracom mäse

Na internete koluje lajfhek, ktorý upriamuje na túto tému. Na svojej sociálnej sieti na neho upozorňuje aj Andre Life hack. Najprv je treba si povedať, ako šľachu správne identifikujeme. Šľacha v kuracom tele spája svalové tkanivá. V spracovanom mäse ju identifikujeme ako bielu tuhú pásku, ale trubku, ktorá sa nachádza vo vnútri mäsa. Na odstránenie týchto šliach budeš potrebovať iba vidličku, kuchynské vreckovky a samozrejme kuracie mäso, z ktorého chceš šľachy odstrániť.

mäso
Zdroj: Vedelisteze.sk

Ako odstrániť šľachy z kuracieho mäsa?

Kuracie mäso si rozbaľ a daj na podložku. Mäso pred varením neumývaj, aby si nespôsobil krížovú kontamináciu. Prípadné nečistoty, ktoré sa na ňom môžu nachádzať sa pri varení udusia pri vysokej teplote.

Kuracie mäso si polož na predpripravenú dosku. Vezmi si vidličku a poriadne ňou zatlač pod šľachu. Daj si pozor, aby si vidličku držal pevne na jednom mieste a neposúval ňou. Do druhej ruky si vezmi kúsok kuchynskej papierovej utierky a uchop ňou šľachu za voľný koniec. Utierka ti pomôžu, aby sa ti šľacha z ruky nevyšmykla, pretože mäso má klzkú textúru.

mäso odstránenie šliach
Zdroj: Vedelisteze.sk

Šľachu si nasmeruj, tak aby prechádzala cez hroty vidličky a poriadne ňou zatiahni smerom nahor, a máš hotovo. Týmto spôsobom sa rýchlo a účinne zbavíš šliach a oddelíš ich od čistého mäsa. Nakoniec len skontroluj, či ti v mäse neostali žiadne zvyšky šliach, ktoré by tam mohli prekážať. Ak tam ostanú, tak ich odstráň rovnakým spôsobom.

Pre lepšiu ilustráciu ako na to, si môžeš pozrieť video nižšie, kde sa môžeš pozrieť na celý lifehack, ako vyzerá.

Ako to funguje ?

Tento trik, ktorý ti pomôže odstrániť šľachy z mäsa rýchlo, ak keď potrebuješ pripraviť väčšie množstvo mäsa funguje na jednoduchom princípe. Vidlička, ktorú priložíš pod šľachu pomáha zafixovať šľachu, aby sa ti nepohla z miesta a vytiahla sa v celku.

Pri ťahaní vytvoríš napätie, ktoré šľachu jednoducho oddelí od mäsa. Papierovú utierku, alebo aj kuchynský obrúsok ti pomáha, aby sa ti šľacha z ruky nevyšmykla pri ťahaní. Taktiež ti pomáha, aby si si šľachu jednoduchšie uchytil keďže je malá a klzká.

Prihlás sa k odberu noviniek z Vedelisteze.sk cez Google správy

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

facebook logo
Daj nám Like na Facebooku a získaj prístup k tým najzaujímavejším novinkám medzi prvými.