modre oci
Nezaradené

Zvnútra škodlivý zvonku prospešný: Ak túžite po mladšej pleti, pozrite sa do kuchynskej skrinky!

Určite mnohí z vás počuli o tom, ako negatívne pôsobí cukor na telo i pokožku, keď ho konzumujeme. Ale vedeli ste, že má výnimočné protistarnúce vlastnosti pri nanesení na kožu?

Kozmetické firmy vybudovali globálne podnikanie na základe sľubu, že produkty, ktoré použijeme, nás urobia zaručene krajšími. Poznáte to – dlhšie riasy, pevnejšie vlasy, výraznejšie opálenie či jemnejšia pleť bez vrások. Ak teda naozaj túžite po vypnutejšej pleti, nebudú vám stačiť iba produkty z kúpeľne, ale v tomto prípade skúste zavítať aj do kuchyne.

Mali by ste vedieť, že niektoré potraviny naozaj pomáhajú, no niektorým sa treba vyhýbať. Mimoriadne vlastnosti proti starnutiu pri nanášaní na pokožku tváre má cukor, rovnako i papája, vitamín P, ktorý sa nachádza v tmavých bobuliach alebo arganový olej.

cukorimg: via getty images.com

A teda keď ide o cukor, nekonzumujte ho, iba nanášajte na pleť. Konzumovaním cukru totiž dochádza v organizme ku procesu glykácie, ktorá vedie ku vzniku zlúčenín, ktoré ničia kľúčové proteíny – kolagén a elastín – životne dôležité pre mladistvú pleť. Každú sekundu proces glykácie mení v tele ich štruktúru a znižuje tým biologickú aktivitu týchto bielkovín. Glykácia prebieha medzi bielkovinami a glukózou, je považovaná za významný faktor starnutia, vrátane komplikácií spôsobených diabetom.

Prečo je však nanesený na pokožke taký prospešný? Cukor má prirodzene hydratačné a zvlhčujúce účinky, napomáha prenášať vlahu do ľudských buniek. Cukor tak udržuje pokožku hydratovanú najmä počas chladných zimných mesiacov. Je ideálny, ak trpíte suchou pokožkou. Zlepšuje vzhľad a štruktúru pleti, pokožka je jasnejšia a žiarivejšia.

Ako teda efektívne cukor použiť? Jednoducho! Urobte si pleťovú masku z cukru tak, že jemný cukor zmiešate s trochou olivového oleja, pridáte lyžičku medu a aplikujete na tvár.

.src

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

facebook logo
Daj nám Like na Facebooku a získaj prístup k tým najzaujímavejším novinkám medzi prvými.