Málo červeného mäsa
Mnoho ľudí spája rakovinu hrubého čreva s častou konzumáciou bravčového a hovädzieho mäsa. Keď neveríte tomuto tvrdeniu, rozhodne si sami uvedomujete, že mäso zaťažuje žalúdok. Stačí, ak budete robiť vždy všetko s mierou…a pri niektorých veciach možno ešte trocha menej.
Konzumácia fialového ovocia.
Napríklad tmavé hrozno alebo čučoriedky obsahujú polyfenoly, ktoré bojujú proti srdcovým ochoreniam, Alzheimerovej chorobe či rakovine.
Pitie čaju.
Čierny a zelený čaj obsahujú látky, ktoré pomáhajú predchádzať srdcovým ochoreniam. Taktiež bylinkové čaje majú celý rad pozitívnych účinkov.
Nekonzumácia sladkých nápojov.
Pitie sladkých nápojov zvyšuje riziko rakoviny, srdcových chorôb a nadváhy. Rátajú sa sem aj nápoje bez cukru. Obsahujú totiž umelé sladidlá.
Zdroj: .src