Trinidad Moruga Scorpion
Pálivosť: 2 009 231 SHU
V roku 2012 označil Chile Pepper Institute na New Mexico State University papričku Trinidad Morgue Scorpion za najštiplavejšiu na svete a primát držala až do nástupu svojej kolegyne Carolina Reaper. Riaditeľ inštitútu ju navyše opísal ako veľmi zákernú. Jej pálivosť totiž po ochutnaní nie je tak extrémna, ako by sa dalo čakať. Pálivý pocit však postupne silnie, až sa nakoniec takmer nedá zniesť.
Ak vám táto paprička neotupí zmysly, môžete si užiť jej jemnú ovocnú, až sladkú chuť. Opäť je však namieste varovanie, že netrénovaným spôsobí skôr utrpenie ako pôžitok.
Papričku Trinidad Moruga Scorpion vypestoval Jim Duffy z Refining Fire Chiles. Jej pálivosť sa kvôli objektivite testovala v troch laboratóriách…
Prejdite na stranu >> 5 <<